Har varit dålig på att laga nya rätter på sistone (har varit mycket fika den sista veckan...) men idag fick jag lust att testa ett nytt recept från nya Buffé. Pestoquinoa med krispiga grönsaker och grillad kyckling. Supergott, nyttigt (?), enkelt/snabbt att laga och verkligen något att rekommendera. Dessutom funkar det ju med nästan vilka grönsaker som helst.
1. Koka 2 dl quinoan (helst tricolore) enl anvisning på paketet.
2. Skala en vitlöksklyfta, en rödlök och två morötter. Finhacka löken. Skär morot och en zucchini i tunna strimlor (jag använde mig av potatisskalaren). Dela en ask cocktailtomater.
3. Fräs grönsakerna (ej tomaterna) i 2 msk olivolja i ca 5 min i en stekpanna. Krydda med svartpeppar och salt.
4. Blanda quinoan med grönsaksfräs, tomater, en delad avokado och 3 msk röd pesto. Lägg upp på ett fat.
5. Smula över ett paket fetaost. Garnera rikligt med persilja.
6. En dressing bestående av matlagningsyougurt, honung, en lime (skal & saft), salt/peppar och lite färska örter rörde jag också ihop.
Grillade en majskyckling ute på grillen men det går lika bra att grilla i ugnen eller varför inte stekta/grillade kycklingfileér.
Bon appetit!
Efter middagen hade tjejerna "Shöw", Amanda rappade och Saga försökte sjunga sånger från sin kör - kombinationen var lätt skrattretande;-)


Inga kommentarer:
Skicka en kommentar